STL

Opleiding tot vrachtwagenchauffeur bij Farm Trans

Details van de functie

Logo Wat ga je doen?

Via het zij-instroomtraject kan jij je CE rijbewijs gaan halen. Jij denkt vast hoe gaat dit nu in zijn werk? Als wij (STL) jouw sollicitatie met cv en motivatie hebben ontvangen voor deze opleiding nemen wij jouw sollicitatie in behandeling. Wij sturen jouw cv en motivatie door naar Farm Trans. Bij interesse nemen zij vervolgens zelf contact met jou op om een kennismakingsgesprek in te plannen. Is er een klik en heb jij goed kunnen uitleggen waarom je vrachtwagenchauffeur wil worden, dan word je aangemeld voor het zij-instroom traject waarbij jij met subsidie begint met je rijbewijs CE om vervolgens je CE te behalen. Eerst zal er een testdag worden ingepland. Je gaat dan een ochtend of een middag een aantal testen afleggen en een stukje rijden. Aan de hand van deze test zal blijken of jij het in je hebt om vrachtwagenchauffeur te worden. Is dit allemaal positief verlopen dan krijg jij een GO van (STL) en mag jij met je theorie en lessen gaan starten.

Heb je je CE rijbewijs behaald? Dan kan je aan de slag bij de transportdivisie tak bij Farm Trans. Je kunt dan verschillende soorten transport gaan rijden denk hierbij aan:
-Bulktransport:
Dit zijn los gestorte agrarische producten zoals: aardappelen, bieten, bonen, dekaarde/compost, erwten, granen, hout/zaagsel, knolselderij, koffie, koolzaad, mais, pootgoed, prei, spruiten, boerenkool, spinazie en stro.
-Geconditioneerd transport:
Denk hierbij aan: diepgevroren voedingsmiddelen, verse voedingsmiddelen, vis en vlees, ijs, friet, snacks, brood, fruit, groente, chocola en bloemen en planten.

Bij Farm Trans werken ze met verschillende roosters. Afhankelijk van je wens wordt je ingepland op één van de roosters. De werktijden zijn overdag, in de nacht of in het weekend. Gemiddeld heb je 3 á 4 stops per dag. Zo kan het zijn dat als je bulk rijdt je in de ochtend vertrekt vanuit het hoofdkantoor in Moerdijk richting de klant. Dit kan bijvoorbeeld een aardappelboer zijn, hier haal je dan de aardappels op en die breng je naar de frietfabriek in Oudenhoorn.

Tijdens het zij-instroom traject kan je al aan de slag bij Farm Trans, bijvoorbeeld als rangeerder op het eigen terrein. Hierdoor leer je Farm Trans al goed kennen!

Wat neem je mee?
  • Het rijbewijs B;
  • Fysiek Fit;
  • Beschikbaarheid van 24 tot 40 uur in de week om na de opleiding aan de slag te gaan;
  • Een goede motivatie om vrachtwagenchauffeur te worden;
  • Eigen vervoer om naar de standplaats in Zevenbergen te komen (maximaal 25 km).

Waar ga je werken?

Bij Farm Trans staat alles in het teken van het vervoeren van voedingsmiddelen. Ze weten precies wat er bij food transport komt kijken. Van bulk tot geconditioneerd, over weg, water en spoor. Met een specialisme in bulk en geconditioneerd transport kunnen de klanten vertrouwen op een betrouwbare, snelle en flexibele dienstverlening. Ze leveren op vrijwel iedere Europese locatie via de businessunits road en shipping. Omdat ze voldoen aan de hoogste voedselveiligheidseisen en beschikken over de juiste expertise kunnen ze de klanten de beste condities voor bulk en geconditioneerd transport garanderen.

Wat krijg je?
  • Salariëring en arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao Beroepsgoederenvervoer;
  • Een baangarantie van minimaal 1 jaar in dient bij Farm Trans met uitzicht op vast dienstverband;
  • Een opleidingstraject om je CE rijbewijs te behalen met subsidie via STL;
  • Een baan bij een leuk en internationaal bedrijf.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van STL