Tata Steel


Tata Steel als werkgever

Werken bij een van de meest uitdagende industriële werkgevers?

Onze samenleving is gebouwd op staal: we wassen in staal, we eten uit staal, we wonen in staal en we rijden in staal. Staal is een materiaal dat niet meer weg te denk is uit ons leven. Van de hoogste wolkenkrabber tot frisdrankblikjes, batterijen en paperclips, een industrie waar miljarden euro’s in om gaan.

Tata Steel Nederland is een van de grootste staalproducenten van Europa. Het bedrijf levert wereldwijd hoogwaardige staalproducten aan veeleisende marktsectoren. Tata Steel bereidt zich voor op een duurzame toekomst. Tata Steel Nederland wil in 2050 volledig klimaatneutraal staal produceren, door over te schakelen op productie met waterstof in plaats van kolen. Een toekomst waar we groen staal maken in een schone leefomgeving. Daarnaast wil Tata Steel duurzaam zijn op alle fronten. Deze transitie heeft niet alleen effect op ons productieproces, maar ook op onze onderhoudsorganisatie, research en development en personeelsbeleid. Over een aantal jaren staat in IJmuiden een wezenlijk ander en duurzamer staalbedrijf. Kortom, wij hebben jou nodig!

Tata Steel Nederland heeft vestigingen in Nederland, België, Duitsland en elders in Europa.

Onze markten

Per jaar produceert Tata Steel in IJmuiden zo’n 7 miljoen ton staal, al dan niet gecoat. Onze klanten willen waar voor hun geld en stellen steeds hogere eisen aan staal. Met ons staal worden auto’s lichter en sterker; worden huizen en kantoren duurzamer en kan ons eten en drinken steeds dunner verpakt zonder dat op voedselveiligheid wordt ingeleverd.

Tata Steel als werkgever

Tata Steel is zondermeer een van de meest uitdagende industriële werkgevers van Nederland. Samen met 10.000 collega’s werken wij continue aan verbetering. Wij investeren jaarlijks honderden miljoenen euro’s in innovatie van processen en producten met een hoge toegevoegde waarde. Hierbij verbeteren wij onze efficiency en reduceren wij onze kosten. Daarbij willen wij verantwoord staal maken, wat alleen mogelijk is vanuit een gezonde balans tussen de belangen voor mens, milieu, omgeving en het bedrijf.

Ook investeert Tata Steel in zijn medewerkers. Iedereen kan opleidingen volgen. Zoals niveauverhogende opleidingen, vakinhoudelijke trainingen of cursussen gericht op persoonlijke ontwikkeling. Dat is goed voor jou en ook goed voor Tata Steel. Want goed opgeleide medewerkers zijn de basis van ons succes. Alleen met medewerkers die vooruit willen kunnen wij continu verbeteren. Groeien en innoveren, met de ambitie om het beste staalbedrijf ter wereld te worden.

Bekijk onze vacatures